Kuracja grzybkiem mnichów tybetańskich
w sposób naturalny wzmacnia organizm. Leczy ona zaburzenia układu
trawienia (min: nadkwasotę),likwiduje stany zapalne, zapobiega
obstrukcji i łagodzi napięcie nerwowe.
Na początku kuracji bierzemy
grzybka(wielkości małej łyżeczki).Wieczorem do szklanego lub
kamiennego naczynia wlewamy 250 ml świeżego mleka , następnie
umieszczamy w nim opłukany na sitku grzybek . Przykrywamy i
odstawiamy na jedną dobę w suche i ciemne miejsce. Następnego
wieczora przecedzamy również przez sitko(plastikowe ) mleko z
grzybkiem. Mleko nadaje się do wypicia. Grzybek ,po opłukaniu
wkłada się do czystego naczynia i ponownie zalewa się mlekiem.
Po spożyciu uzyskanej leczniczej
porcji mleka z grzybka, nie należy spożywać tłuszczów
zwierzęcych ani ryb konserwowanych. Kuracja grzybkiem tybetańskim
powinna trwać miesiąc,następnie 2- 3 tygodnie przerwy. Przyjmowane
leki lub zabiegi można przyjmować w czasie kuracji, która działa
uzupełniająco. Jeżeli nastąpią zaburzenia w trawieniu ,
najrozsądniej jest przerwać kurację.
Kurację grzybkiem stosuje się trzy
lub cztery razy w roku.
Należy pamiętać ,że grzybek ginie w
temperaturze 40stopni C, szkodzi mu większa ilość światła.
Szybko powiększa swoją objętość ,można go rozdzielić palcami i
podzielić się z innymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz