Pojedynczą jednodniową głodówkę
leczniczą możemy przeprowadzić bez opieki lekarskiej, bez obaw, że
może nam zaszkodzić. Do takiej głodówki najlepiej wybrać czas
wiosny,lata lub jesieni gdy mamy dostęp do świeżych warzyw i
owoców. Najlepiej wybrać spokojny dzień w domu,wolny od pracy. Oto
kilka przykładów jadłospisu na dni oczyszczające i odbudowujące
organizm:
1.Dzień sałatkowy-obiad zastępujemy
mieszaną sałatką jarzynową z oliwą, lecz bez majonezu.
Wieczorem sałatka owocowa z owoców sezonowych,bananów i orzechów,
bez cukru.
2.Dzień twarogowy-zamiast normalnego
obiadu jemy 250 gram chudego twarogu ze świeżymi jarzynami.
Wieczorem twarożek z posiekanymi świeżymi owocami lub borówkami.
3.Dzień drobiowy-obiad składa się z
połowy kurczaka z grilla, bez skóry, że świeżymi pomidorami. Na
wieczór,druga połówka z plastrem ananasa .
4.Dzień ryżowy-na obiad porcja ryżu
z małym kawałkiem masła, świeżymi jarzynami. Wieczorem taka sama
ilość ryżu ,że słabo słodzonym musem jabłkowym. Taka głodówka
jednodniowa jest zalecana osobom o wysokim ciśnieniu krwi .
5.Dzień kiszonej kapusty- obiad składa
się z ½ kg gotowanej kapusty kiszonej,jedzonej na ciepło z małą
kiełbaską cielęcą. Wieczorem sałatka z kiszonej kapusty.
6.Dzień ziemniaczany-na obiad trzy
średnie ziemniaki w łupinkach ze 100gramami twarożku ziołowego.
Wykazane propozycje mają na celu
odciążyć organizm ,bez całkowitej rezygnacji z jedzenia. Przy
każdej głodówce ważne jest nasze nastawienie,które decyduje o
sukcesie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz